Nieuws

Nieuwsbrief Oktober 2018

Younik’s eerste danspassen op de Goudstraat.

Start op de Goudstraat

Op 27 augustus ging de deur open op de Goudstraat, Younik is dan echt verhuisd.
Op 1 september hebben we de locatie feestelijk geopend met een open dag waar veel dansoptredens, heerlijk weer, lekkere poffertjes, een springkussen en gezelligheid was.
Op zo’n grote opkomst had ik niet durven dromen, ik was er stil van! Wat een betrokkenheid en dansplezier op straat met veel optredens, waaronder een flashmob wat een echte verrassing voor mij was! Hierbij de link naar de flasmob:https://youtu.be/xuBKd0aecYI
Dat is waar Younik voor mij voor staat, plezier en passie in dans en dit samen kunnen delen.

open dag.jpg

Laatste puntjes op de i

Zoals altijd hoort bij vernieuwing en verandering waren er nog de laatste puntjes op de i in de maand september. Hierbij wil ik even kort ingaan op veel gestelde vragen die ik in september gehoord heb.

Waarom zijn we verhuisd naar de Goudstraat?
Het huurcontract liep op 1 augustus 2018 af op de Voorhaven, zodat we op zoek moesten naar een nieuwe locatie. Na 9 maanden intensief gezocht te hebben in het centrum van Schoonhoven en er verschillende locaties voorbij kwamen bleek dit helaas niet haalbaar in het korte tijdsbestek. De locaties in het centrum hebben niet het juiste bestemmingsplan, er is veel overleg met de gemeente geweest maar het bleek niet haalbaar om dit snel aan te passen. Ook had de gemeente geen geschikte panden voor Younik beschikbaar. In april hebben we de knoop doorgehakt en konden we gelukkig terecht op de Goudstraat. Hier hebben we in de zomermaanden hard verbouwd, om er een fijne dansschool neer te zetten. En met veel hulp van lieve vrienden, familie en mijn man konden we de deur op 27 augustus weer openen.

Kunnen we niet meer meekijken in de zaal?
We hebben gekozen voor een danszaal met een deur zodat er minder onrust is tijdens de wissel, de kinderen hebben echt een uur les en kunnen zich goed concentreren op de les.
Om toch betrokken te blijven bij de danslessen, hebben we besloten om voor elke kindervakantie een kijkles in te plannen waarbij de ouders mee kunnen kijken. Dit is voor de lessen van kinderen tussen de 3-13 jaar. De eerste week met kijklessen is week 42 (15-20 oktober). Voor meer informatie verwijs ik u naar de flyer.

Kunnen de wissels op zaterdag aangepast worden?
Op zaterdagochtend is er een drukke wissel tussen de eerste 2 groepen. Om deze rustiger te laten verlopen hebben we besloten dat het eerste uur een kwartier eerder zal beginnen vanaf 3 november. Deze les is dan van 08.45-09.45 uur. Het tweede uur is van 10.00-11.00 uur.

Nieuwe lessen van start

file2.jpeg
IMG_6501.JPG

Het aanbod is uitgebreid met ballet en musicaldans. Beide lessen worden gegeven op dinsdagmiddag. Ballet is de basis van alle dans en bij de Musicaldans leer je dansen te combineren met toneel en zang. 1x in de maand wordt er zangles gegeven door Mikky Zomerdijk van Silver Sound Studio.

Door de grote vraag naar minidans is er een extra les op donderdagmiddag bijgekomen. Op woensdag en donderdagmiddag is er nog plek voor de jonge dansers.

Op donderdagavond is de Dancehall workout van start gegaan, een echte workout voor buik, billen en benen! Klik hier voor een filmpje van de workout!

Je bent altijd van harte welkom voor een gratis proefles bij deze nieuwe lessen.

Team Younik weer uitgebreid

Per 1 oktober is Joyce de Laet ons team gaan versterken. Zij geeft toneelles tijdens de musicaldans.

joyce.jpg

Joyce (22) speelt al vanaf haar tiende toneel bij het Arto Theater in Schoonhoven. Het toneelspelen wilde zij al snel graag uitbreiden door ook dans en zang toe te voegen en lid te worden van de jeugdtheaterschool in Gouda. Hier heeft zij kennis gemaakt met een vorm van musical. Joyce heeft in haar laatste jaar van de lerarenopleiding Nederlands de minor Theater Maken gevolgd aan de Hogeschool Utrecht. Nadat Joyce een keer de jeugd in het Arto Theater had geregisseerd, werd al snel duidelijk dat buiten het zelf spelen, haar passie zeker ook ligt bij het maken van theater. Zij vindt het daarom onwijs leuk nu theaterlessen te mogen geven bij Studio Younik en gaat dit met enorm veel plezier doen.

Optredens 2018-2019

Het eerste optreden zit er alweer op. Op 22 september heeft lady Kimberly een dans aangeleerd aan de kinderen tijdens de koninklijke kronen.

42442884_1411669542301301_3317271596552421376_n.jpg
42404453_1411669535634635_1857682842826309632_n.jpg

Op 8 december mogen wij weer met 3 groepen optreden bij de Kluswijs. Wij openen dan de vuurwerkshow met een paar dansen vooraf in de buitenlucht.

Op 15 december is er een kerstconcert in de Hoeksteen. Swingle Bells, swingend de feestmaand in met Studio Younik, Brassband Schoonhoven en Popcorn Vocals. De Fusion Jazz groep zal hier optreden en ook zal er gedanst worden tijdens nummers van de brassband en het zangkoor. Binnenkort wordt bekend hoe je hier kaarten voor kunt reserveren.

In 2019 zal er weer een grote voorstelling van Younik plaatsvinden waarbij alle groepen meedoen. De exacte datum is nog niet bekend maar dit zal aan het einde van het dansseizoen zijn, rond juni 2019. We mogen al wel vast de naam bekend maken van deze nieuwe voorstelling: Younik in Wonderland…….

Foto’s en video’s

Alle foto’s van 2018 staan nu op de website van studio Younik. Mooie foto’s van de verschillende optredens op Koningsdag, Zilverdag, Lentekriebels, Airport Cabauw en de Open Dag. Met o.a. dank aan fotografen Ruben Koning en Rick Koops.

_DSC2700_6159.jpg
FKF_9109.jpg

Op ons youtube kanaal zijn de video’s van de verschillende optredens te zien.

Herfstvakantie

De herfstvakantie is van 22-27 oktober. In de herfstvakantie is er een aangepast lesrooster. De lessen voor de volwassenen gaan door.

We wensen jullie alvast een fijne herfstvakantie!
Lieve dansgroet van team Younik
Thera, Kimberly, Nikki, Rosa, Raquel, Nienke, Serah, Jennifer en Joyce.

nieuwsbrief september

DSC_7699.JPG

Team Younik heet jullie van harte welkom op de Goudstraat

Het is bijna zover! Op maandag 27 augustus openen we onze deur op de Goudstraat 11a.
Hebben jullie ook zo’n zin om weer te dansen? Vanaf 27 augustus starten alle lessen via het reguliere lesrooster (zie website).Er starten ook 2 nieuwe lessen, ballet 7-11 jaar op dinsdagmiddag en een extra minidans 3-5 jaar op donderdagmiddag.
In oktober zal er nog een nieuwe les van start gaan, musicaldans 8-12 jaar. Hier wordt dans gecombineerd met zang en toneel.
Voor meer informatie kun je ons bellen of mailen.

Waar is de Goudstraat? We hebben een filmpje gemaakt met een routebeschrijving van de oude naar de nieuwe locatie. Bekijk hier het filmpje.

Hierbij alvast wat praktische informatie over de nieuwe locatie:
· Parkeren: er kan in de graskant geparkeerd worden. Het terrein naast het gebouw is privéterrein van andere bedrijven, hier mag niet geparkeerd worden. De roldeur van het magazijn moet ook vrij blijven.
· Fietsenstalling: De fietsen kunnen in de fietsenrekken van studio Younik geplaatst worden. De roldeur van het magazijn moet vrij blijven!
· De danszaal heeft een speciale balletvloer waar je alleen met binnen schoenen op mag dansen. Deze moeten schoon zijn.
· De deur van de danszaal is tijdens de lessen gesloten. Je mag niet eerder naar binnen totdat de deur open gedaan wordt door de dans docente.

Graag nodigen we jullie hierbij uit voor de Open Dag op 1 september.
Om 14.00 uur gaan we van start met een optreden van de minidansers gevolgd door een officiële opening door de wethouder. Om 15.00 en 16.00 uur zullen de demogroepen ook nog 2 optredens verzorgen.

open dag flyer-1.jpg

nieuwsbrief mei 2018

We blikken terug, kijken vooruit en wist je datjes........

Dansmaand april

Lentekriebels Modeshow
Op 7 april hebben 3 dansgroepen mogen optreden op de Dam tijdens de Lentekriebels Modeshow georganiseerd door de winkeliersvereniging. Het was prachtig weer en de groepen hebben staan schitteren in het zonnetje en Studio Younik weer even op de kaart gezet!

lentekriebels.jpeg

Koningsspelen
Fitlalal! Juf Kimberly heeft tijdens de Koningsspelen namens Studio Younik de workshops verzorgd voor de kinderen van groep 5 van de basisscholen uit Schoonhoven. Zij gaf de workshops op de parkeerplaats bij Kluswijs. Juf Thera heeft de Fitlala-dans aangeleerd aan de onderbouw klassen van B.S. de Krullevaar. Het was een feestje!

koningsspelen.jpeg

Koningsdag
Zoals elk jaar hebben we op 27 april met bijna alle groepen van Studio Younik opgetreden op de Stenen Brug. Gelukkig was het droog en was er veel publiek op de been! We hebben weer genoten van al onze dansers.

koningsdag.JPG

Zomerseizoen mei t/m juli

In het zomerseizoen staan er ook nog genoeg optredens op de agenda.

21 mei: Nationale Zilverdag
Op 21 mei zal Studio Younik de sieradenshow op het doelenplein verzorgen.
Onze meiden zullen de exclusieve sieraden showen om 11.30 / 12.30 / 13.30 / 14.30. Ook treden we op met de moderne dansgroep om 13.30 en 14.30 uur Komen jullie ook kijken hoe onze meiden staan te schitteren?

30 juni en 1 juli: Voorstelling Musical Minoes
Achter de schermen zijn we druk bezig met de musical Minoes, we hebben alvast een preview gegeven met Koningsdag. De voorstellingen worden in het Schoonhovens College gegeven. De voorstellingen zijn op 30 juni om 19.30 uur en op 1 juli om 14.00 uur. Wil je een kaartje reserveren? Dit kan via info@studio-younik.nl.

7 juli: Festival Werelds Cabauw
Tijdens het festival Werelds Cabauw zullen we met 3 groepen optreden. Een festival zonder grenzen, leuk om in de agenda te zetten!

De zomervakantie is van 14 juli t/m 26 augustus
In week 29 en 30 zal er een aangepast lesrooster zijn en Studio Younik is van week 31 t/m 34 gesloten.

Wist je dat……………

*Wij nu ook Younik kleding verkopen? 
Eindelijk zijn ze er, Younik truien. Houd onze website en facebookpagina in de gaten, want we gaan ook kinder t-shirts en t-shirts voor de allerkleinste verkopen.

*Kimberly en Thera hun EHBO Certificaat behaald hebben? 
Kimberly en Thera hebben in maart een EHBO cursus voor kinderen gevolgd bij Punt5 in IJsselstein. Een leuke en leerzame cursus en uiteraard hebben ze allebei hun certificaat behaald.

ehbo.jpeg

*Studio Younik ook extra activiteiten aanbiedt? 
Zoals workshops naast het reguliere lesrooster. Zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Op 17 juli is er bijvoorbeeld een workshop Ballet voor kinderen van 7-11 jaar. 

Of een danskinderfeestje bij juffrouw Younik, waarbij ze in 1,5 uur een hele dans leren en leuke dansspelletjes doen.

Ook kun je bij Studio Younik terecht voor de openingsdans van je bruiloft. Wil je een unieke leuke dans laten zien, wij helpen jullie graag om er een onvergetelijke openingsdans van te maken.

bruiloftsdans.jpeg

*Er op dinsdag een nieuwe les is, Fusion Jazz? 
Fusion Jazz is een samensmelting van verschillende dansstijlen. Binnen de les wordt een combinatie gemaakt tussen het technische aspect van Jazz en de energieke flow van Streetdance. Bekijk hier de promotiefilm.

*Er op woensdagmiddag nog een paar plekken beschikbaar zijn bij de minidans? 
Op woensdag is er van 15.00 - 16.00 uur minidans voor kinderen van 3 - 5 jaar. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar. Kom gerust een keer langs met je dochter of zoon voor een gratis proefles.

*Er weer kijklessen bij de minidans lessen zijn.
Om het dansseizoen gezellig af te sluiten mogen de ouders / opa en oma / broertjes en zusjes weer meekijken tijdens de laatste les voor de zomervakantie. Meer informatie volgt nog.

*We weer een yoga-les in de buitenlucht gaan organiseren aan het einde van het zomerseizoen.
Meer informatie volgt nog.

*Vanaf september kun je bij Studio Younik ook een ballet-les volgen?
Deze les zal gegeven worden op dinsdag van 16.30 - 17.30 uur door Nienke Mak. Deze les is voor kinderen van 7 - 10 jaar.

Binnenkort komen we met nog meer nieuws over het nieuwe dansseizoen en informeren we je over de belangrijkste zaken i.v.m. de nieuwe privacywetgeving AVG.

En tot slot alvast nieuws over het nieuwe dansseizoen 2018-2019

Misschien had je het afgelopen half jaar al wat gehoord in de wandelgangen, per 1 augustus gaat Studio Younik verhuizen.
Vanaf 27 augustus zal Studio Younik aan de Goudstraat 11a (Zevender) gevestigd zijn. Een spannende stap waar we veel zin in hebben!
Op dit moment worden de laatste stenen gemetseld en kunnen wij vanaf 1 juli de dansschool gaan inrichten.
Uiteraard wordt dit feestelijk geopend, zet daarom zaterdag 1 september alvast in je agenda. Dan is iedereen van harte welkom op onze open dag!.

Schermafbeelding 2018-05-18 om 18.13.17.png

 

 

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018
Workshops, optredens, musical en even voorstellen.....

Het voorjaar staat weer voor de deur en achter de schermen zijn we druk bezig met workshops en optredens voor het komende seizoen.

Voorjaarsvakantie (26 februari t/m 4 maart)

We zijn geopend in de voorjaarsvakantie, de lessen boven de 18 jaar gaan door. Check hier het aangepaste lesrooster.
Voor de kinderen bieden we in de voorjaarsvakantie workshops aan. Speciale vakantie danslessen gegeven door onze dans-juffen en meester! Iedereen is welkom, zowel leden als niet-leden van Studio Younik.

Workshop 1: Fusion Jazz met Kimberly

Wanneer:dinsdag 27 februari 16.30 - 18.00

Welke leeftijd:8 - 12 jaar

Kosten:€ 5,- voor leden / € 7,50 voor niet-leden

Workshop 2: Vier het voorjaar met juf Rosa

Wanneer:woensdag 28 februari

Welke leeftijd:3 - 5 jaar 15.00 - 16.00

6 - 7 jaar 16.00 - 17.00

Kosten:€ 3,50 voor leden / € 5,- voor niet-leden

Workshop 3: Old School en Dancehall met Nikki

Wanneer:donderdag 1 maart

Welke leeftijd:8 - 12 jaar 17.00 - 18.00 (Old School Streetdance)

13 - 17 jaar 18.30 - 19.30 (Dancehall)

Kosten:€ 3,50 voor leden / € 5,- voor niet-leden

Workshop 4: Hiphop met Rudolf

Wanneer:vrijdag 2 maart 17.00 - 18.30

Welke leeftijd:13 - 17 jaar

Kosten:€ 5,- voor leden / € 7,50 voor niet-leden

Nieuwe Docent: Rudolf Doelasan

Wij zijn verheugd dat we per 1 januari 2018 Rudolf als nieuwe docent hebben mogen verwelkomen. Hij is de nieuwe docent op woensdag (streetdance) en vrijdag (moderne dans).
Hij heeft zowel een MBO als HBO dansopleiding gedaan waardoor hij van zijn jeugd als Urban danser is gaan verbreden in een meer Hedendaagse (moderne) danser. Hij houdt van eigen creativiteit en probeert ook graag je eigen persoonlijkheid in dans te vinden. Hij werkt daarbij graag in concepten en verschillende opdrachten. Zodat je naast leuke danspasjes ook meer over je lichaam leert.
Een leuk weetje: Rudolf heeft in 2014 meegedaan aan Hollands Got Talent met zijn danscrew Yojigen en ze ontvingen gelijk een Golden Ticket!

rudolf pose.JPG
rudolf.JPG

 

Musicalschool Zilverstad

De Musicallessen zijn van start gegaan in 2018. Er waren genoeg aanmeldingen en we gaan met een enthousiaste groep van 14 kinderen de musical Minoes op de planken brengen. Musicalschool Zilverstad is een samenwerking tussen Theatrique en Studio Younik. Marlou Vink, een professionele zangdocente, komt ook een paar keer les geven. Op 30 juni en 1 juli is de musical te zien in het Schoonhovens College. We hebben er veel zin in!

20180114100236_IMG_4148.JPG

Even voorstellen…..Thera Bos-van der Ven, nieuwe eigenaresse van Studio Younik

Per 1 januari is het dan echt een feit, ik heb de dansschool overgenomen van Nikki. Het was een bijzonder moment voor ons beiden. Voor allebei een einde van een tijdperk en een nieuw begin!
Ik heb uiteindelijk 25 jaar bij de Spel Verhuur Centrale gewerkt. Wat begon als bijbaantje, parttime baan, 2 jaar ertussen uit en uiteindelijk een fulltime baan vanaf 2005. Dit was zeker een einde van een tijdperk waar ik met veel mooie herinneringen op terugkijk.
En vanaf 1 januari 2018 ben ik dan echt de trotse eigenaresse van DE dansschool in Schoonhoven, Studio Younik.

Dansen loopt als een rode draad door mijn leven. Een korte biografie: Ik ben ooit begonnen met Jazz Ballet in het Arto Theater bij Arto Dance Centre onder leiding van Quendell Amstelveen. Hij heeft mij de passie van dans laten zien, het plezier wat dansen je kan geven. We kregen toen nog een rapport aan het einde van het dansseizoen en hierin stond: Je doet de pasjes perfect maar dansen is zoveel maar als perfecte pasjes…. En dat ben ik nooit vergeten, mijn nieuwsgierigheid naar dans werd groter. Ik ging overal workshops volgen, waaronder een musical project in Rotterdam. Bij 1 van de optredens in Schoonhoven kwam Nikki als klein meisje met haar vader (die een stuk over ons schreef) kijken. Wie weet hebben wij haar toen overtuigd om te gaan dansen😊. Lees verder over Thera.

thera jong.jpg
thera grease.jpg

Optredens voorjaar 2018

 7 april: Lentekriebels met 3 optredens van Younik tijdens de modeshow.

27 april: Koningsdag Optredens Younik op de stenen brug van 11.00 - 12.30 uur.

30 juni - 1 juli: Voorstelling musical Minoes in het Schoonhovens College.

Let's dance!

Groetjes team Younik

 

Informatiebrief Januari 2018

De lessen zijn weer begonnen bij Studio Younik!

Met een uitbreiding in ons lesaanbod, is de studio vaker geopend en hebben we een gevarieerder aanbod. Zoals verschillende Younik Work-Outs en Yoga lessen. Ook hebben we een extra Streetdance les 5 - 6 jaar op maandagmiddag, een Fusion Jazz les op dinsdagavond en een musicalles op zaterdagmiddag erbij. Voor meer informatie verwijs ik naar onze website.

Een spannend begin van 2018, per 1 januari 2018 heb ik Studio Younik overgenomen van Nikki.

1815359d-591f-4505-9439-dcd272952c4e.jpg
50bac780-9b83-4716-a500-87561db92cce.jpg

In de volgende nieuwsbrief zal ik mezelf wat uitgebreider voorstellen. Hierbij alvast een korte informatiebrief.

Ten eerste wil ik benadrukken dat Studio Younik gewoon Studio Younik blijft. Plezier in dansen en met een glimlach de deur uitgaan is het doel van Team Younik. Achter de schermen zal er het een en ander veranderen, maar voor de leden zal er niet veel veranderen, met dezelfde lessen en dezelfde docenten. Gelukkig komt Nikki ons team ook weer versterken, zij zal de verschillende Younik Work-Outs, Streetdance lessen en Power Yoga gaan geven.

Er zijn een paar belangrijke wijzigingen voor 2018:
• Studio Younik heeft een aangepast lesrooster tijdens de schoolvakanties. De lessen voor  volwassenen gaan door (18+) en de kinderlessen tot 18 jaar vervallen. In de schoolvakanties worden er workshops aangeboden waar de kinderen zich voor op kunnen geven.
• Studio Younik is in de zomervakantie 3 weken gesloten (week 31 t/m week 33) en in de kerstvakantie 1 week gesloten. De volwassenen (18+) mogen deze lessen inhalen. Het lesgeld wordt daarom het gehele jaar door geïncasseerd.
• Voor kinderen tot 18 jaar zal er in de maand augustus geen lesgeld worden geïncasseerd i.v.m. het vervallen van de lessen in de schoolvakanties. De workshops die in de schoolvakanties worden aangeboden zitten niet bij de prijs van het abonnement inbegrepen. Hier geldt per workshop een apart tarief.
• Alleen voor leden vanaf 18 jaar is het mogelijk om een gemiste les in te halen op een ander tijdstip. • Bij de Minidans en Streetdance kinderlessen mogen de ouders niet bij de lessen aanwezig blijven. Voor een ordelijk en rustig verloop van de les moeten de ouders bij aanvang van de les na 5 minuten de les verlaten en ze mogen 5 minuten voor het einde van de les weer binnenkomen.

Het telefoonnummer van Studio Younik blijft gewoon hetzelfde: 06-14630345. Voor vragen en informatie kun je dit nummer bellen of mailen naar info@studio-younik.nl (mailto:info@studio-younik.nl) .

Tot snel bij Studio Younik!
Thera Bos

fc4aed27-8f2b-4c8f-8416-563c7d61feed.jpg